KVÁSKOVÉ RECEPTY

Chceli by ste sa na moment preniesť do Talianska? Tento rýchly, jednoduchý, jemný, pavučinkový chlebík s olivovým olejom zvaný Ciabatta, vás zoberie na výlet do Talianskej pekárne z pohodlia domova.

Komu by sa chcelo ísť do pekárne po Croissanty, keď si doma môžete spraviť plno vlastných lahodných kváskových Croissantov ! Naplniť si ich môžete obľúbenými plnkami alebo ich môžete zjesť len samotné, majú totiž príjemnú maslovú chuť.

Dnes vám nesiem úúúžasný recept! Nejedná sa o typický makový závin ani o makový koláč, ale o mäkučké, jemné, nadýchané pečivo naplnené makom. Hotový zázrak z kvásku! Koniec koncov, naplniť si ho môžete hocičím, po čom vaše srdce túži :)

Grilovacia sezóna je v plnom prúde a všade samé mlsné jazýčky. Nebola by to poriadna grilovačka bez kvalitného a chutného kváskového pečiva! Tieto krásne guľatučké burgrové žemličky prekvapia každého náročného gurmána :)

Nádherne voňajúce slané pečivo potreté cesnakovou pastou ! Takáááá paráááda ! S týmto receptom na cesnakové uzlíky LEPŠIE ako z pekárne zaručene odrovnáte každú návštevu. Kváskové cesnakové uzlíky sa dajú pripraviť z ražného kvásku ale aj z kvásku Lievito Madre. Ak sa rozhodnete pre verziu s ražným kváskom získate výživne hodnotnejšie, chutné...

Hmmm... ideálny chlebík s tou najmäkšou striedkou a najchrumkavejšou kôrkou akú si viete predstaviť. Tentokrát však pri jeho príprave nepoužijeme náš hodnotný ražný kvások, ale pšeničný - Lievito Madre. Jeho založenie vôbec nie je náročné a zdĺhavé, ak už máte doma ražný kvások. Ten môžete na pšeničný jednoducho konvertovať. Postup na založenie...

Skúšala som viacero receptov na kváskové rožky, avšak nikdy neboli dostatočne nadýchané a mäkké. Vždy bolo cesto príliš hutné a fádne. Napokon som objavila skvelý recept na tieto famózne rožteky, ktoré aj na tretí deň chutia ako čerstvé !

Čo môže byť lepšie ako čerstvá voňavá pizza ? No predsa čerstvá kvásková voňavá pizza ! Tento recept je príliš ľahký na to, aby ste ho neskúsili. Tak poďme spolu na to !

Lahodný chlebík podľa talianskeho receptu. Kôrka je pevná, chrumkavá a striedka jemná a mäkučká. Nemá príliš veľa veľkých bubliniek, ako sme zvyknutí u ostatných kváskových chlebíkov, no chuť má výnimočnú. Chýba mu obvyklá nakyslá chuť, no nie je ani výrazne sladký, ako to u talianskeho pečiva býva zvykom.

Dezert, ktorý zasýti. Toto kváskové čaro, ocenia najmä deti, pre ktoré je takýto mierne sladký rožtek vytúženou odmenou. Naplniť si ho môžete čímkoľvek, no chutný je aj samotný k čajíku, kakavku alebo kávičke.

Čo môže byť lepšie ako čerstvá horúca knedľa z pary priamo na tanier k výbornému obedu. Taktiež sa vám niekedy stalo, že ste v sobotu zabudli kúpiť knedľu k nedelnému obedu ? S týmto kváskovým receptom na mäkučkú knedľu túto pohromu zaženiete.

Nemali by ste chuť na jemné spestrenie jedálnička ? Tento slaninkový chlebík je skvelou voľbou na fádne dni, kedy túžite po neobvyklom chutnom pečive. Je nadýchaný, jednoduchý na prípravu a má tenučkú, no o to chrumkavejšiu kôrku.

Kto by si nepamätal krásne zahnuté lúpačky. Vo vnútri mäkké, na povrchu jemne krehké a posypané makom, ktorý božsky dotváral chuť tohto neobyčajne obyčajného pečiva. Verili by ste, že recept na tieto makové rožteky alebo uzlíky je taký jednoduchý ?

Každý z nás občas dostane chuť na nejakú hriešnu sladkosť. Čo poviete na kváskové šišky, naplnené podľa vašich predstáv? Sú veľmi jednoduché, chutné, zvonku mierne chrumkavé a vnútri mäkučkéééé.

Nedeľa ráno, dom sa práve zobúdza a prví hladoši už cupkajú smerom k raňajkovému stolu. Tam ich už čaká horúca vianočka, ktorú som práve vytiahla z rúry. Po celom dome sa rozlieva nádherná vôňa čerstvého sladkého pečiva. Hmm, aká idylka!

Chrumkavé či mäkučké langoše ? Ktoré sú vaše obľúbené ? Odkedy som pre priateľa robila tieto kváskové langoše na chrumkavo po prvýkrát, odvtedy naše brušká túžia už len po nich! Ak však cesto necháte hrubšie a v oleji kratšiu dobu, budú úžasne mäkké a jemné.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky