Podlhovasté piškóty

04.09.2022

Vedeli ste o tom, že podlhovasté piškóty si viete úplne jednoducho pripraviť doma? Ich výroba je relax aj zábava. A tá chuť! Navyše máte prehľad o všetkých ingredienciách, ktoré do nich idú. Hotová paráda!

Recept

2 bielka

40 gramov cukru

  • Bielka začneme šľahať na sneh. V momente keď začnú peniť, môžeme začať postupne pridávať cukor. Pridáme ho asi v troch dávkach. Vyšľaháme tuhý sneh.

2 žĺtka

15 gramov cukru

  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do zblednutia farby a do krémovej konzistencie.
  • Odoberieme trochu snehu a opatrne ho primiešame k žĺtkovej pene. 
  • Potom celú túto zmes so žĺtkami preložíme k zvyšnému snehu a opatrne zmiešame.
  • K pene potom postupne preosejeme nasledujúce ingrediencie:

60 gramov hladkej múky

3 gramy škrobu

1/8 lyžičky prášku do pečiva

  • Všetko spolu dôkladne ale jemne premiešame.
  • Pomocou cukrárskeho vrecka zmes nastriekame v ľubovoľnom tvare na plech vystlaný papierom na pečenie. 
  • Pred pečením poprášime práškovým cukrom.
  • Pečieme pri 180°C cca 15 minút.

Piškóty ideálne na výrobu obľúbeného tiramisu :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky