Podlhovasté piškóty
04.09.2022
Vedeli ste o tom, že podlhovasté piškóty si viete úplne jednoducho pripraviť doma? Ich výroba je relax aj zábava. A tá chuť! Navyše máte prehľad o všetkých ingredienciách, ktoré do nich idú. Hotová paráda!
Recept
2 bielka
40 gramov cukru
- Bielka začneme šľahať na sneh. V momente keď začnú peniť, môžeme začať postupne pridávať cukor. Pridáme ho asi v troch dávkach. Vyšľaháme tuhý sneh.
2 žĺtka
15 gramov cukru
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do zblednutia farby a do krémovej konzistencie.
- Odoberieme trochu snehu a opatrne ho primiešame k žĺtkovej pene.
- Potom celú túto zmes so žĺtkami preložíme k zvyšnému snehu a opatrne zmiešame.
- K pene potom postupne preosejeme nasledujúce ingrediencie:
60 gramov hladkej múky
3 gramy škrobu
1/8 lyžičky prášku do pečiva
- Všetko spolu dôkladne ale jemne premiešame.
- Pomocou cukrárskeho vrecka zmes nastriekame v ľubovoľnom tvare na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pred pečením poprášime práškovým cukrom.
- Pečieme pri 180°C cca 15 minút.
Piškóty ideálne na výrobu obľúbeného tiramisu :)