Lahodné kváskové langoše bez miesenia

18.03.2021

Chrumkavé či mäkučké langoše ? Ktoré sú vaše obľúbené ? Odkedy som pre priateľa robila tieto kváskové langoše na chrumkavo po prvýkrát, odvtedy naše brušká túžia už len po nich! Ak však cesto necháte hrubšie a v oleji kratšiu dobu, budú úžasne mäkké a jemné. 

Recept

  • Všetky ingrediencie zmiešame: 

500 g hladkej múky 650

1 lyžica aktívneho kvásku

3-4 lyžice kyslej smotany

1 lyžička soli

1,5-2 dcl vody

  • Cesto vôbec netreba miesiť. Misku so zmiešanými surovinami uzavrieme. Takto necháme cesto na linke kysnúť cca 12 hodín (cez noc).
  • Po vykysnutí si z cesta odoberáme kusy také veľké, aké chceme mať langoše. Čím väčšie kusy cesta, tým hrubšie a mäkšie langoše. Čím menšie kusy cesta, tým tenšie a chrumkavejšie langoše.
  • Takto odobraté kúsky cesta vytvarujeme naolejovanými rukami do bochníčkov a ukladáme ich na naolejovanú tácku. Potom tácku prikryjeme a necháme bochníčky ešte pol hodinu odpočívať.
  • Do vysokého hrnca si nalejeme dostatok oleja, aby v ňom langoše plávali. Pred opekaním bochníček cesta na naolejovanej tácke roztiahneme rukami do strán a ihneď vkladáme do rozpáleného oleja. Opečieme z oboch strán.

Langoše sú síce výborné, no nezabúdajme na obľúbenú prílohu. Napríklad tatárska omáčka, cesnak a nastrúhaný syr.

MŇAM!

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky