Kvásková Pizza

03.10.2021

Čo môže byť lepšie ako čerstvá voňavá pizza ? No predsa čerstvá kvásková voňavá pizza ! Tento recept je príliš ľahký na to, aby ste ho neskúsili. Tak poďme spolu na to !

Recept:

  • Najskôr si pripravíme rozkvas z nasledujúcich surovín:

150 g hladkej múky

150 g vody

1 lyžica kvásku (ja som použila ražný)

  • Ingrediencie zmiešame a v uzavretej nádobe necháme pri izbovej teplote kvasiť 8-12hodín.
vykvasený rozkvas
vykvasený rozkvas
  • K vykvasenému rozkvasu pridáme suroviny na cesto:

350 g hladkej múky

130 g vody

1 lyžička soli

2 lyžice olivového oleja

1 lyžička cukru alebo medu

  • Všetko spolu naraz zmiešame a vymiesime hladké kompaktné cesto. Buď ručne alebo mixérom s hnetacími hákmi. 
  • Takto vypracované cesto prekryjeme neprievzdušným materiálom a necháme na linke kysnúť cca 3 hodiny. Cesto nám musí narásť.
  • Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 časti ( 3 pizze). 
  • Z každej časti vytvarujeme bochníček. Bochníčky potom ešte na pol hodinku prekryjeme a necháme odpočívať. Zatiaľ si môžeme nachystať ostatné ingrediencie, ktoré chceme na pizzu poukladať.
  • Jednotlivé bochníčky potom rukami na linke ponaťahujeme, aby sme získali veľkosť a hrúbku cesta aké máme radi. 
  • Pizzu obložíme a na plechu vystlanom papierom na pečenie pečieme v rúre na cca 200°C dozlatista. 

Mmmm, mňam !

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky