Kvásková Pizza
03.10.2021
Čo môže byť lepšie ako čerstvá voňavá pizza ? No predsa čerstvá kvásková voňavá pizza ! Tento recept je príliš ľahký na to, aby ste ho neskúsili. Tak poďme spolu na to !
Recept:
- Najskôr si pripravíme rozkvas z nasledujúcich surovín:
150 g hladkej múky
150 g vody
1 lyžica kvásku (ja som použila ražný)
- Ingrediencie zmiešame a v uzavretej nádobe necháme pri izbovej teplote kvasiť 8-12hodín.
vykvasený rozkvas
- K vykvasenému rozkvasu pridáme suroviny na cesto:
350 g hladkej múky
130 g vody
1 lyžička soli
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička cukru alebo medu
- Všetko spolu naraz zmiešame a vymiesime hladké kompaktné cesto. Buď ručne alebo mixérom s hnetacími hákmi.
- Takto vypracované cesto prekryjeme neprievzdušným materiálom a necháme na linke kysnúť cca 3 hodiny. Cesto nám musí narásť.
- Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 3 časti ( 3 pizze).
- Z každej časti vytvarujeme bochníček. Bochníčky potom ešte na pol hodinku prekryjeme a necháme odpočívať. Zatiaľ si môžeme nachystať ostatné ingrediencie, ktoré chceme na pizzu poukladať.
- Jednotlivé bochníčky potom rukami na linke ponaťahujeme, aby sme získali veľkosť a hrúbku cesta aké máme radi.
- Pizzu obložíme a na plechu vystlanom papierom na pečenie pečieme v rúre na cca 200°C dozlatista.
Mmmm, mňam !