Dokonalé kváskové šišky

13.04.2021

Každý z nás občas dostane chuť na nejakú hriešnu sladkosť. Čo poviete na kváskové šišky, naplnené podľa vašich predstáv? Sú veľmi jednoduché, chutné, zvonku mierne chrumkavé a vnútri mäkučkéééé. 

Recept:

  • Najskôr si pripravíme rozkvas zmiešaním nasledujúcich surovín a necháme kvasiť cca 8 hodín:

100 g hladkej múky (00)

100 g mlieka

1 lyžica ražného aktívneho kvásku alebo lievito madre

  • K vykvasenému rozkvasu pridáme ostatné ingrediencie: 

400g hladkej múky 00

2 žĺtka

1 kopcová lyžica práškového cukru

1 lyžica oleja

170 g mlieka

štamprlík rumu/vody

štipka soli

  • Vypracujeme vláčne cesto.
  • Cesto necháme vykysnúť približne do zdvojnásobenia objemu. 
  • Po vykysnutí vyklopíme cesto na pomúčenú dosku, trošku premiesime a rozdelíme na 10-15 častí, podľa toho, aké veľké šišky chceme. 
  • Jednotlivé časti vytvarujeme do malých bochníčkov a necháme prikryté na doske ešte cca 45 minút podkysnúť.
  • Vykysnuté šišky vkladáme do rozpáleného oleja a opečieme z oboch strán.
  • Nakoniec môžeme šišky podľa želania naplniť alebo pocukrovať. 

Nedá sa im odolať !

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky